Gedeputeerde Carl Vereecke dreigt met rechtszaak tegen Vlaamse overheid

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De gedeputeerde bevoegd voor personeel vreest dat door de hervorming van de provincies een kwart van de ambtenaren op straat zal staan.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Carl Vereecke ging aan de slag met de gegevens uit het regeerakkoord bereikt door CD&V, N-VA en Open VLD, en berekende dat indien de plannen worden doorgevoerd 250 werknemers van de provincie West-Vlaanderen hun job zouden verliezen, een kwart van het totale aantal. “Ik heb geen schrik om naar de rechter te stappen als de Vlaamse overheid ons personeel op straat zet”, reageert Vereecke scherp in Het Nieuwsblad.

Onder meer de ‘persoonsgebonden’ bevoegdheden worden geschrapt, wat concreet zou betekenen dat personeel actief in provinciale musea, sportinfrastructuur en uitlenen van materiaal, zou bedankt worden voor bewezen diensten. Ook de toekomst van de provinciale domeinen en het provinciale onderwijs is onzeker. Carl Vereecke wil dat de overheid het personeel overneemt als er bevoegdheden verdwijnen.

Bij de Vlaamse regering klinkt het dat er de komende weken en maanden in overleg een overgangstraject zal uitgetekend worden.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier