Franky Demon wil garanties dat Bombardier in Brugge kan blijven bestaan

11/05/17 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:52

Kamerlid Franky Demon (CD&V) stelde vanmiddag een plenaire vraag omtrent de ontslagen die vorige week werden aangekondigd bij Bombardier Brugge aan minister Kris Peeters.

Franky Demon wil garanties dat Bombardier in Brugge kan blijven bestaan

© BELGA

Demon vroeg de minister om samen met zijn collega ministers over alle partijgrenzen heen en zonder zwarte pieten door te schuiven één front te vormen en engagement te nemen om garanties te krijgen voor het verder openblijven van Bombardier in de toekomst en alles op alles te zetten om de tewerkstelling in Brugge alsnog zo maximaal mogelijk te behouden. "We moeten nu één front vormen en er alles aan doen om de toekomst van Bombardier Brugge te garanderen", aldus Demon. "Er moeten garanties komen dat de Brugse vestiging zal blijven verder bestaan, ook na de afslanking. Zowel de werknemers van Bombardier als de Vlaamse en federale regering tonen bereidheid om mee te gaan in de denkpiste van Bombardier indien daar een compensatie tegenover staat, bijvoorbeeld omscholing van de werknemers. Bombardier zelf toont tot nu echter geen enkele wil om hierin mee te stappen. Zo kan het niet verder. Het kan niet zijn dat onze werknemers afhankelijk worden van een verborgen agenda van multinationals."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!