Franky Demon (CD&V) vraagt duidelijkheid aan minister Jambon

© BELGA
Redactie KW

Kamerlid Franky Demon (CD&V) vraagt duidelijkheid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (CD&V) over het tekort bij de centrale directie Bescherming van de federale politie. Hij wil weten of dat gebrek aan mankracht concrete veiligheidsrisico’s inhoudt.

“Deze dienst is ontzettend belangrijk, niet alleen op vlak van de bescherming van bedreigde personen en de begeleiding van waardetransporten, maar ook omdat zij instaan voor het bewaken van SHAPE, het militair hoofdkwartier van de NAVO“, zegt Kamerlid Franky Demon. “In tijden van terroristische dreiging kan het bijvoorbeeld niet zijn dat er voor dergelijke cruciale opdrachten mankracht tekort is.”

Hij vraagt zich meteen af waarom het zo lang duurt vooraleer het nodige personeel aangeworven wordt. “Het probleem sleept immers al langer dan vandaag aan.” Demon roept ook op snel werk te maken van de geplande Directie Beveiliging bij de politie. “Dit lijkt mij een prioritair dossier dat we niet langer kunnen laten aanslepen”, besluit Demon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier