Franky De Jonghe wordt lijsttrekker bij SP.A Oostkamp

We zien voorzitter Dirk Sierens, schepen Christine Beke en schepen Franky De Jonghe. © PH
Redactie KW

Christine Beke, die 24 jaar gemeenteraadslid was voor SP.A waarvan 12 jaar als schepen, staat pal achter verjonging en vernieuwing van haar partij. Daarvoor zet ze graag een stapje opzij, maar ze laat de partij zeker niet in de kou staan. Christine wordt lijstduwer, rijzende ster Franky De Jonghe wordt lijsttrekker.

“SP.A Oostkamp heeft een relatief jong bestuur als je dat vergelijkt met andere partijen. Daar ben ik fier op”, vertelt Christine Beke. “Ik wil de ambities van de jongeren verder alle kansen geven en daarom word ik op de lijst van de volgende gemeenteraadsverkiezingen de lijstduwer. Iedereen weet dat ik socialist in hart en nieren ben. Mensen helpen zit me in mijn bloed. De mensen mogen zeker niet vergeten dat sommige verwezenlijkingen aan onze partij te danken zijn. We staan er voor iedereen. Ik wil mijn ervaring verder ten dienste stellen van de partij. Daarom is het nu aan ‘de jonge’, of moet ik zeggen aan De Jonghe?”, lacht ze. “Want inderdaad, het is Franky De Jonghe (Feli) die mijn plaats overneemt aan de kop van de lijst. Ik wil zeker benadrukken dat ik de voorbije jaren steeds goede medewerkers heb gehad in de gemeente. Het personeel is heel bekwaam. Ik ben hen daar heel dankbaar voor.”

Ik ben heel ambitieus en wil onze groep mee naar boven trekken

Franky De Jonghe, die bij de vorige verkiezingen 597 stemmen behaalde, ziet het helemaal zitten. “Christine heeft me de kansen gegeven om te groeien en te evolueren binnen de partij. Ik ben haar daar heel erg dankbaar voor. In de schaduw van Christine werken was een heel goede leerschool. Nu is het tijd om te ontbolsteren. Velen kennen mij trouwens als een ruwe bolster met een blanke pit. En dat ben ik ook wel. Ik ben opgegroeid als halfwees in een gezin met acht kinderen. Ik weet dus echt wat dat is. Van mijn vader heb ik de gedrevenheid mee en de vechtlust en de eerlijkheid. Ik ben wie ik ben. Ik ben heel ambitieus en wil onze groep mee naar boven trekken. Ik ga zeker weer voor een schepenambt, zodat ik de mensen verder ten dienste kan zijn.”

Daadkracht

Voorzitter Dirk Sierens bevestigt dat de partij met een enthousiaste en ambitieuze ploeg naar de verkiezingen van 14 oktober trekt. “De komende dagen krijgen alle inwoners van Oostkamp een folder in de bus waarin heel wat verwezenlijkingen van de voorbij legislatuur staan en waar onze daadkracht het gehaald heeft op veel mooie woorden. De SP.A hield woord en zal in de toekomst ook woord houden. Wie meer wil weten, is van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie van zondag 21 januari om 10 uur in de bovenzaal van De Valkaart. Parlementslid Annick Lambrecht zal er ook zijn.”

(PH)