Frank en Frank kandidaten voor SP.A Kortrijk

Frank Derycke en Frank Holvoet. © GF
Redactie KW

Met Frank Holvoet en Frank Derycke strikte SP.A Kortrijk twee kandidaten die actief zijn in het onderwijs en de muziek.

Frank Derycke (43) is directeur van middelbare school Athena campus Drie Hofsteden. Zijn grote passie is muziek. Samen met broer Frederiek is Frank zaakvoerder van de eventfirma 2FD. Hij werkt niet alleen met podia, hij staat er ook graag op als drummer van de Kortrijkse cultband Gèsman. “SP.A Kortrijk voert in Kortrijk een beleid voor de mensen. Duidelijk, sociaal, zonder omwegen. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Dat trekt mij aan.”

Zomercarnaval

“Ik verdraag de onverdraagzaamheid, de verzuring en de graaicultuur niet langer, het is nodig dat er mensen rechtstaan en opkomen voor een wereld waar actief voor elkaar gezorgd wordt. Seculier, met respect voor iedereen.”, aldus nog Frank Derycke.

Frank Holvoet (61) geeft les aan het derde leerjaar in de basisschool Drie Hofsteden, maar is vooral bekend als oprichter en bassist van de legendarische Kortrijkse punkband Definitivos. Hij was de oprichter van het befaamde Zomercarnaval, ondertussen heeft hij de fakkel doorgegeven aan zoon Ben en zijn vrienden. Hij lag ook aan de basis van het 1 mei-festival.

IJskoude verrechtsing

“Elke dag merk ik dat niet iedereen met gelijke kansen start, zowel op mijn werk als daarbuiten. De keiharde, ijskoude verrechtsing baart me grote zorgen, de grootste slachtoffers zullen zij zijn die zich laten vangen in het stemhokje.”

“Voor Kortrijk kan ik de enthousiaste sfeer van verandering zo vastpakken. Ik wil meehelpen aan een dynamische eco-stad, bruisend van cultuur en muziek en met grote sociale inslag.” (AXV)