Francis Bonte op Lendeleedse gemeenteraad : “Wat zitten wij hier nog te doen ?”

© Frank Meurisse
Redactie KW

Francis Bonte (Samen voor Lendelede) vindt het niet kunnen dat er vanaf 1 december nog meer macht wordt toegekend aan het schepencollege. Dat daardoor heel wat dossiers, onder andere over overheidsopdrachten, niet meer op de gemeenteraad moet brengen.

“Het opnieuw vaststellen van het begrip ‘dagelijks bestuur van de gemeente’ zal als gevolg hebben dat de gemeenteraadsleden nog minder zullen kunnen debatteren over allerlei belangrijke dossiers”, aldus Francis Bonte op de gemeenteraad van vorige donderdag. “Wat zitten wij hier dan nog te doen? We zullen alleen nog een protocollaire functie hebben. Onterecht! Het schepencollege in Lendelede vertegenwoordigt slechts 52 procent van de bevolking. Ieder gemeenteraadslid buiten het schepencollege, meerderheid of oppositie, is vertegenwoordiger van een aantal kiezers en moet zijn of haar ideeën kunnen verdedigen in de gemeenteraad. En die mensen hebben ook goede ideeën. In plaats van de macht van het schepencollege nog te vergroten, zou men die moeten verminderen. En dat beslist men dan nog één jaar vóór de verkiezingen!”

Schepen Rudy Rommens (CD&V) zei dat hij Francis Bonte kon volgen. “Maar het is de hogere overheid die die aanpassingen wil doorvoeren om efficiënter te kunnen besturen!” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier