“Foyer van Kubox aankleden is minder dringend dan renovatie hippodroom van Kuurne”

Carl Vereecke wees op de bouwvallige staat van de oude tribune van de renbaan. Zijn fractie onthield zich bij de goedkeuring van het voorstel tot herinrichting van de foyer van de Kubox. © WDK
Redactie KW

De gemeenteraad van Kuurne keurde donderdagavond het ontwerpen en herinrichten van de foyer van de Kubox goed, maar de oppositie van Heerlijk Kuurne onthield zich.

“We willen de foyer achteraan de grote Kuboxzaal gebruiksvriendelijker, klantvriendelijker en aangenamer maken”, verduidelijkte burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Nu oogt die minder gezellig en onpersoonlijk. We gaan het hoge plafond optisch verlagen, er komt sfeerverlichting en we plaatsen modulair meubilair in zachtere materialen en tinten.” De raming voor de werken aan de Kubox bedraagt 47.500 euro, inclusief btw.

“Minder prioritair”

Oppositieraadslid Carl Vereecke van Heerlijk Kuurne motiveerde de onthouding van zijn fractie voor dit punt. “We gaan ons onthouden, omdat het investeren in de aankleding van de foyer misschien minder prioritair is dan sommige nodige werkzaamheden op de hippodroom/Kubox site. Ik denk aan de stilaan bouwvallige toestand van het afdak van de oude tribune, die in 1962 werd gebouwd en haar beste tijd gehad lijkt te hebben. De metalen staanders van het afdak zijn zo goed als doorgeroest en dringende werken kondigen zich aan. De oude tribune is een gemeentelijk eigendom op grond van de gemeente. Er werden al plannen voor gemaakt bij het ontwerpen van de aanpalende Kuboxzaal verschillende jaren geleden. Veel vaart lijkt daar niet in te zitten.”

Burgemeester Francis Benoit diende hem enigszins gebeten van repliek. “De aankleding van de foyer is een veel kleinere investering dan de structurele investeringen, noodzakelijk voor de renbaantribune. De laatste ramingen hiervoor bedroegen enige tijd geleden al 600.000 à 650.000 euro. Misschien wordt dat zelfs nog meer. We bekijken de vernieuwing van een aantal zaken in het kader van de hernieuwing van de renbaanconcessie in 2019. We geloven zeker verder in de paardensport en in de toekomst van het Kuurnse hippodroom.”

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier