Focus8720 vraagt bushokjes aan Vierschaar in Oeselgem en Wapenplaats in Wakken

© VD
Redactie KW

Tijdens het vragenkwartiertje in de gemeenteraad van Dentergem vroeg oppositieraadslid Tim Van Rijckeghem (Focus8720) of er extra bushokjes geplaatst kunnen worden op de Wapenplaats in Wakken en aan de Vierschaar in Oeselgem.

Focus8720 trok maandag- en dinsdagochtend al de baan op om een kleine actie op de bewuste locaties uit te voeren. Ze deelden flyers met hun voorstel uit aan scholieren die op de bus stonden te wachten. “We ijveren voor het plaatsen van extra schuilhokjes aan de Vierschaar (kruispunt Deinzestraat en Staatsbaan) in Oeselgem en de Wapenplaats in Wakken“, maakte Van Rijckeghem op de gemeenteraad van woensdagavond nog eens duidelijk. “Die kunnen handig zijn voor studenten die nu in weer en wind ‘s morgens op de bus moeten wachten. Aan de Vierschaar staan dagelijks toch een twintigtal jongeren te wachten op bussen naar Tielt en Deinze en in Wakken moeten jongeren nu schuilen onder het kerkportaal en afkappingen van huizen.”

Heraanleg Wapenplaats

Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) had alvast goed nieuws voor Wakken. “Eind 2019, begin 2020 start de heraanleg van de Wapenplaats en we hadden al de intentie om daar dan ook een schuilhokje te plaatsen“, antwoordde hij. “Aan de Vierschaar is de situatie moeilijker omdat er volgens De Lijn op dat punt niet genoeg ruimte beschikbaar is, tenzij een particulier een stuk grond zou afstaan. Dat is destijds aangevraagd, maar is toen geweigerd. Er komt binnenkort wel nog een schuilhokje op het kerkplein van Oeselgem, in het kader van de herinrichting van de dorspkern daar.” Beide partijen kwamen overeen om nog eens te vragen of er geen stuk grond kan worden afgestaan. Ook de piste van verplaatsbare bushokjes in afwachting van een definitieve shelter wordt onderzocht.

Nieuwe verkaveling

Op mobiliteitsvlak keurde de gemeenteraad ook nog het wegtracé goed van de Catarinastraat, waar een nieuwe verkaveling komt. Er kwamen twee bezwaren binnen van buren die onder andere vinden dat de bouwzone te dicht bij hun perceelsgrens komt en de privacy en het wooncomfort aantast. De gemeente besliste als tegemoetkoming om de bouwzone op 10 in plaats van 8 meter van de perceelsgrens te laten beginnen.

(VD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier