Flamboyante Heulenaar Georges Ver Eecke overleden in Brussel

Redactie KW

Pas nu raakte bekend dat de destijds flamboyante Heulenaar George Ver Eecke op 3 december onverwacht overleden is in Brussel. Hij was 76.

George Ver Eecke was op 15 juli 1940 in Heule geboren. Hij woonde in de Mellestraat en was handelaar in caféspelen. In de jaren ’80 en ’90 profileerde hij zich in het Heulse verenigingsleven. Hij kwam altijd piekfijn voor de dag. Onder meer was hij ‘erevoorzitter’ van Noordstar Heule. Hij wilde aan politiek doen en werd plaatselijk CVP-voorzitter. Toen hij voor de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk geen verkiesbare plaats kreeg, verliet hij de CVP en kwam hij op met een eigen lijst D(emocraten)88. Hij werd lijsttrekker vóór Franz Van Steenkiste (ex-VU) en Gaston Laverge. Hij haalde 654 stemmen, maar geen zitje.

In 1993 stond hij nationaal mee aan de wieg van de partij Waardig Ouder Worden (WOW) en werd nationaal coördinator. In 1994 ging hij in Antwerpen de WOW-lijst trekken en werd zelfs verkozen als provincie- én gemeenteraadslid in Antwerpen. Hij liet daarvoor zijn domicilie overplaatsen op de studentenkamer van zijn zoon… In Kortrijk kwam WOW in 1994 ook op met zijn echtgenote Roos Mestdagh als lijsttrekker, maar zonder succes. In 1995 trok hij de Senaatslijst voor WOW en in 1999 voor de Vlaamse Raad, zonder succes.

Zelfs uit Vlaams Belang gezet

Bij de verkiezingen in 2000 stapte hij over naar Vlaams Belang en werd (op de voorlaatste plaats) opnieuw verkozen als raadslid in Antwerpen. In 2006 werd hij OCMW-raadslid in Antwerpen, maar in 2008 opnieuw gemeenteraadslid als opvolger van ex-politiecommissaris Bart De Bie, die toen in opspraak kwam. De Heulenaar werd daarna zelf ook uit de partij gezet, maar bleef zetelen als onafhankelijke.

Nadien werd nog weinig van de Heulenaar, die een woning had in Heule en in Kooigembos, gehoord. De jongste maanden was hij wel weer geregeld in Heule te zien. George Ver Eecke en zijn echtgenote Roos Mestdagh hadden een zoon, Lawrence, die twee kinderen heeft en in Brussel woont. De uitvaart heeft in intimiteit plaatsgehad.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier