Flac Ieper verwijt stadsbestuur gebrek aan overleg rond Great Peace Run

Redactie KW

Golazo organiseert op 6 mei de Great Peace Run. Flac Ieper, de lokale atletiekclub, vindt dat het stadsbestuur te weinig rekening houdt met het ruime aanbod aan bestaande loopwedstrijden.

“We staan als atletiekclub positief tegenover dergelijke manifestaties, maar dan moet men voldoende rekening houden met de bestaande activiteiten van de plaatselijke verenigingen”, vertelt Ives Goudeseune, voorzitter van Flac Ieper. “Organisaties als IFFM (In Flanders Fields Marathon, red.) en Vredesloop zijn al jaren bezig met het eren van de gesneuvelden. Nu voelen we tegenstrijdigheid als er ook een commercieel bedrijf als Golazo op de kar springt, met medeweten van stad Ieper.”

Ives vindt dat er te weinig overleg was met de lokale verenigingen. ” Lokale initiatieven, zoals Toasttotoastrun, McBrideRun, IFFM en Vredesloop vinden al jaren plaats met de hulp van talrijke vrijwilligers. Ik hoorde van de organisatie van de Vredesloop dat ze niet opgezet zijn met de naamkeuze.”

“Onze vrijwilligers worden dit stilaan beu. De steun die nieuwe vooral mediagenieke evenementen krijgen, staat niet in verhouding tot wat de gevestigde organisaties aan ondersteuning krijgen. Het is aan het stadsbestuur om meerwaarde te creëren voor alle initiatiefnemers”, aldus de voorzitter.

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier