Filiep Terryn wordt lijsttrekker bij N-VA Moorslede

© ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

Dinsdagavond stelde N-VA Moorslede haar lijsttrekker en lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar voor.

De eerste plaats komt ondernemer Filiep Terryn (53) uit de Breulstraat toe. Hij is een nieuwkomer in de politiek. De lijsttrekker is van opleiding industrieel ingenieur bouwkunde. Filiep Terryn is gescheiden en vader van drie kinderen. Hij voorzitter van het Grimmertingekoor. Samen met drie neven leidde hij vanaf 1990 de firma nv Spanbo in de Breulstraat in Moorslede. Twee jaar geleden koos hij er bewust voor om de drukke business los te laten. “Om terug te keren naar de kleinschaligheid van een kmo”, zegt Filiep. “Samen met mijn neef Geert Terryn werk ik nu verder aan Terryn Hout. Ik werd door N-VA gevraagd. Bezig zijn met lokale politiek zie ik vooral als een vorm van engagement en betrokkenheid.”

Als de kiezers ons volgend jaar een stevig mandaat geven, neem ik met volle goesting die verantwoordelijkheid op en ben ik kandidaat-burgemeester

“Wie me beter kent, weet dat ik een persoon ben van luisteren, kennis en informatie verzamelen, consulteren en pas daarna een beslissing nemen die zo breed mogelijk wordt gedragen. Zoals het politieke forum zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wellicht zal aandienen, ben ik ervan overtuigd dat er nood zal zijn aan een verbindingsfiguur, wars van politiek machtsspel. In zo’n rol zie ik me perfect functioneren. Als de kiezers ons volgend jaar een stevig mandaat geven, neem ik met volle goesting die verantwoordelijkheid op en ben ik kandidaat-burgemeester.”

Schepen Mia Wyffels wordt lijstduwer. Wie de tweede en derde plaats krijgt, staat nog niet vast. N-VA maakt nu deel uit van de meerderheid in het kartel Visie. Het neemt dit keer met een eigen lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen deel. (EDB)