Filiep Manhaeve : “Roeselaars stadsbestuur is de slaaf van NV Parkeren”

Filiep Manhaeve.
Jos Remaut

Het N-VA gemeenteraadslid, gespecialiseerd in verkeersmaterie, poneert deze stelling nadat een gratis plaats voor kortparkeren in de Brugsesteenweg enige tijd geleden werd omgezet in een betalende plaats.

Filiep Manhaeve : “Het stadsbestuur liet enkele weken geleden het verkeersbord voor het gratis kortparkeren vervangen door een verkeersbord betalend kortparkeren. Het deed dit nadat ik er bij de bespreking van het jaarverslag van NV Parkeren opnieuw op gewezen had dat het parkeerbedrijf onterecht retributies uitschrijft voor betalend parkeren in een blauwe zone”.

“Maar ook het veranderen van het verkeersbord zorgt nogmaals voor een onwettige situatie in de Brugsesteenweg. De borden komen niet overeen met de wetgeving die door het stadsbestuur zelf werd opgelegd. Dit illustreert hoe bang het stadsbestuur is van het parkeerbedrijf en liever de borden aanpast dan het parkeerbedrijf correct te laten werken.”

“Wie bepaalt eigenlijk het parkeerbeleid binnen de stad? Het is duidelijk dat het niet het stadsbestuur is maar het parkeerbedrijf. Dat parkeerbedrijf wordt door de CD&V-SP.A-Groen meerderheid blindelings op zijn wenken bediend ten koste van de eigen bevolking. De burger wordt een melkkoe die de stadskas, maar vooral de kas van NV Parkeren moet spijzen.”.

“Een kwartier gratis”

Mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&V) vindt alvast dat Filiep Manhaeve dit keer wel érg hard van stapel loopt. “Het gaat hier om één parkeerplaats, ter hoogte van het Postpunt. Die was inderdaad gratis, maar bevindt zich in een hele rij betalende parkeerplaatsen, en dat schiep nogal wat verwarring. Vandaar dat wij dat nu hebben gelijkgeschakeld. Er moet nu inderdaad een ticket genomen worden voor deze kortparkeerplaats, maar zoals overal elders in de stad, is het eerste kwartier gratis. Wat in de meeste gevallen ruimschoots voldoende is om een boodschap te doen of een pakje af te halen. En duurt het toch langer, dan kan je nog altijd snel eens naar buiten gaan en toch een ticketje nemen. Het is nu in elk geval veel duidelijker dan het vroeger was.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier