Ex-voorzitter van OCMW Wervik verlaat de politiek

Redactie KW

Door beroepsomstandigheden verlaat gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Lien Vandamme (CD&V) uit Geluwe de politiek. In de OCMW-raad is Kristof Vandamme uit Wervik haar opvolger.

Lien Vandamme en haar opvolger Kristof Vandamme (Foto MV)

Lien werd directeur van het woonzorgcentrum in Westrozebeke. “Ik kan me niet meer 100 procent engageren voor mijn taak als OCMW-raadslid want er zijn ook heel wat vergaderingen overdag”, zegt Lien. “Op 11 december woon ik voor de allerlaatste keer de OCMW-raad bij.”

Lien Vandamme (34) is getrouwd met Tim Desmet en moeder van Senne (7) en Lennert (5). In 2000 nam ze voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze was eerst drie jaar gemeenteraadslid en volgde dan Johan Mahieu, die ontslag nam, op als schepen van onder meer Jeugd, Milieu en Ontwikkelingssamenwerking. Na de verkiezingen van 2006 koos Lien voor een mandaat in de OCMW-raad. Vier jaar geleden volgde ze haar partijgenoot Dany Verhaeghe als OCMW-voorzitter op.

Nieuwkomer Kristof Vandamme (35) is getrouwd met Evelien Dewulf en papa van Douwe (7) en Fran (5). Hij is postbode en toert rond op de wijk ‘t Paradijs in Rekkem. Kristof is secretaris van CD&V Wervik. “Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid en wil in de bres springen voor wie het moeilijk heeft, of voor al wie steun nodig heeft”, aldus Kristof.

(EDB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier