Evelien D’Hellem maakt overstap naar #Team8980 in Zonnebeke

Evelien D'Hellem stapt over naar #Team8980. © ZB
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad maakte raadslid Evelien D’Hellem maandag bekend dat ze SP.A verlaat en de overstap maakt naar de kartellijst van burgemeester Dirk Sioen, #Team8980.

“De voorbije maanden heb ik alles op een rijtje gezet en kwam ik tot de vaststelling dat ik de nieuwe weg die SP.A Zonnebeke insloeg niet meer kan volgen. Ik hou er echter aan de mensen die voor mij gekozen hebben niet teleur te stellen en ik wil mij verder inzetten. Mijn gedrevenheid zette mij ertoe aan om op een andere manier verder te gaan in de gemeentepolitiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober wil ik als onafhankelijke op de lijst #Team8980 staan”, aldus Evelien D’Hellem.

Verruimingslijst

SP.A komt in Zonnebeke met een verruimingslijst op onder de naam InSamenSpraak met oud-N-VA-schepen Luk Hoflack als lijsttrekker. “We betreuren haar keuze en danken haar voor wat ze deed en wensen haar succes”, zei SP.A-voorzitter Maxim Vermeeren.

Evelien D’Hellem stond bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op de vierde plaats op de SP.A-lijst en behaalde 382 stemmen. Ze was niet rechtstreeks verkozen en kwam toch in de gemeenteraad nadat oud-SP.A-schepen Hedwighe Verschaeve koos voor de OCMW-raad.

(NVZ)