Eric Van Rompuy (CD&V) schoffeert Brugse partijgenoot Pieter Marechal

© BELGA
Redactie KW

In zijn meest recente blogbericht op zijn website noemt Eric Van Rompuy zijn Brugse partijgenoot Pieter Marechal ‘het toppunt van miscast als jongerenvoorzitter’.

Op zijn website post Eric Van Rompuy (CD&V) regelmatig een blogbericht. Naar aanleiding van de aanstelling van Wim Soons als nieuwe jongerenvoorzitter van zijn partij, kroop de ervaren politicus in zijn pen. Hij schetst in zijn bericht de geschiedenis van de jongerenafdeling, waarbij hij onder meer stelt dat Jong CD&V veel slagkracht verloor. “Omdat de beweging geen doel meer was op zich en generatiegenoten al vlug deel werden van het establishment”, schrijft hij. “Jongeren durfden zich ook minder te manifesteren omdat het klimaat binnen de partij minder open stond voor kritiek na de opeenvolgende verkiezingsnederlagen.”

‘Wat een afgang’

Daarna haalt hij uit naar Pieter Marechal uit Brugge. “Ook waren er een paar miscasts als voorzitter. Toppunt was Pieter Marechal die stopte als jongerenvoorzitter om… woordvoerder te worden van F.C. Brugge! Wat een afgang van een beweging die vroeger hofleverancier was van partijvoorzitters en eerste ministers.” Het is opmerkelijk dat iemand een partijgenoot – Pieter Marechal is gemeenteraadslid voor CD&V in Brugge – zo openlijk schoffeert.

Zes maanden

Pieter Marechal legde in juni 2012 zijn functie als voorzitter van Jong CD&V neer om Wim De Meyer op te volgen als woordvoerder van Club Brugge. Na zes maanden werd het contract met blauw-zwart al verbroken. De reden: hij was verkozen geraakt als gemeenteraadslid in Brugge en wilde zich op dit functie toeleggen. Sinds mei 2013 combineert hij zijn lokale politieke functie met een job als communicatiedocent aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg.

(Olivier Neese)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier