Eric Flo heeft handtekening van raadslid op zak voor eigen partij in Kortrijk

Redactie KW

Eric Flo (54) is bijna rond met de voorbereidingen voor zijn lijst Onafhankelijke-K voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij heeft zelfs een handtekening van zetelend gemeenteraadslid Moniek Gheysen (Open VLD) kunnen strikken. Hij wil een stadsgevangenis, een open gemeentelijke boekhouding en de opcentiemen van 7,9 naar 4 procent brengen.

Eric Flo, zelfstandig orthopedist in de Kon. Albertstraat, is een buitenbeentje op de gemeenteraad. Hij werd zes jaar geleden verkozen voor Vlaams Belang maar werd na enkele weken al uit de partij gezet. In 2008 zetelde hij nog enkele maanden voor Lijst Dedecker. Momenteel zit hij in de gemeenteraad als onafhankelijke. Hij zet regelmatig de gemeenteraadszitting op stelten. Zo protesteerde hij eens tegen het hoofddoekenverbod door er zelf een te dragen.

Wie wil opkomen met de gemeenteraadsverkiezingen heeft honderd handtekeningen van kiesgerechtigden nodig… ofwel één handtekening van een uittredend gemeenteraadslid. En die handtekening heeft onafhankelijk raadslid Eric Flo op zak dankzij Open VLD’er Moniek Gheysen. Naar eigen zeggen deed ze het in een impulsieve bui en omdat ze de democratie een kans wil geven.

Een volledige lijst van 41 namen zal Eric Flo niet rondkrijgen, maar hij heeft toch al vier vrouwen en een man die met hem op zijn lijst willen staan.

(MVM-foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier