Eric De Keyser (Diksmuide): “De mandaten krijg je niet zomaar in de schoot geworpen”

Redactie KW

Eric De Keyser is al 34 jaar politicus in Diksmuide. Hij wil open kaart spelen over zijn betrokkenheid bij Publipart, maar relativeert de exuberante vergoedingen.

Deze reportage maakt deel uit van ons dossier ‘Politici & mandaten’

“Zelf houd ik aan dit mandaat ongeveer 150 euro netto per maand over. In Publipart zetel ik trouwens als zelfstandige. Sinds 1 januari 2016 heb ik nog zes andere politieke mandaten naast die van provincie- en gemeenteraadslid. Ik hoef mij niet te schamen voor de vergoedingen daarvoor, die netto zowat 2.700 euro per maand bedragen. Daarop betaal ik ook belastingen en daardoor staan er jaarlijks ook 20.000 km extra op de teller van mijn wagen.”

“De mandaten krijg je ook niet zomaar in de schoot geworpen”, vervolgt hij. “Om politicus te worden en vooral te blijven moet je het vertrouwen van de kiezer krijgen, en na 34 jaar kan ik zeggen dat ik daar blijkbaar wel in slaag. Dat kost ook geld, want als politicus zet je je in voor de stad en de burgers en ben je op manifestaties en evenementen aanwezig. Op realisaties die ik door mijn mandaten in mijn stad kan verwezenlijken, ben ik trots. Ik blijf me inzetten en de mensen helpen, dat is de aard van het beestje.”

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier