Ereburgemeester Zwevegem Claude Vanwelden stopt met politiek

Redactie KW

Vrijdagavond keurden de Zwevegemse CD&V-leden de lijst goed voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 25 van de 27 namen zijn bekend. Ereburgemeester Claude Vanwelden en Sabine Poleyn staan er niet meer op.

In aanwezigheid van viceminister-president Hilde Crevits werden alle kandidaten voorgesteld, of toch bijna. “Twee troeven, op plaats 23 en 24, houden we achter de hand. Deze worden ten gepaste tijde voorgesteld”, zei voorzitter Isabelle Degezelle.

Opvallend is ook dat Sabine Poleyn geen kandidaat meer is. “Na een intensieve politieke carrière van 18 jaar als gemeenteraadslid en 10 jaar als Vlaams parlementslid, wil ik nu meer tijd maken voor mijn gezin en werk”, legt ze uit.

Ook Claude Vanwelden, die in de vorige legislatuur nog burgemeester was, stopt er mee. “De tijd is gekomen om plaats te maken voor verjonging en vernieuwing. Vele dossiers die wij op de sporen hebben gezet, kregen hun uitvoering en bestemming.”

Onder het motto ‘Team Eliane, samen vooruit’ trekt de CD&V naar de kiezer. “We hebben een sterke lijst en hebben de ambitie om weer mee te besturen”, aldus lijsttrekker Eliane Spincemaille.

We geven de lijst in numerieke volgorde: Eliane Spincemaille, Dirk Desmet, Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Brigitte Desmet, Bart Colson, Ann Cosaert, Sem Vanhessche, Vic Ravelingeen, Bart Dewaele, Bart Malfait, Anny Haerinck, Stijn Vandenhende, Barbara Demeulenaere, Christine Desmet, Myriam Laverge, Martine Segaert, Richan Kahsay Dory, Ilse Vromant, Kenny Verborgh, Bernard Vandenbulcke, Antoon Vanhaverbeke, (plaats 23 en 24 staan open) en Frank Planckaert.

Stefaan Bonte, echtgenoot van Sabine Poleyn, op plaats 26 en Felix De Clerck, zoon van gewezen CD&V-minister Stefaan De Clerck op plaats 27, duwen de lijst.

Geven we nog mee dat Eliane Spincemaille lijstduwer is op de lijst Kortrijk-Roeselare-Tielt voor de provincieraadverkiezingen. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier