Enig oppositielid in Mesen klaagt lening van 700.000 euro aan

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad in Mesen maandagavond moest een lening van 700.000 euro goedgekeurd worden. Kristof Veramme (MDM) ging echter in het verweer.

Er worden momenteel grote investeringswerken uitgevoerd in Mesen, namelijk de Zevensprong en de renovatie van het ontmoetingscentrum. Hoewel er voor deze uitgaven subsidies zijn toegekend door de overheid, blijft er een aanzienlijk deel dat door de stad moet worden gefinancierd.

Op de dagorde van de gemeenteraad stond vermeld dat hiervoor een lening wordt aangegaan van 800.000 euro. “Maar ik heb goed nieuws: 700.000 euro zal al voldoende zijn”, zei burgemeester Sandy Evrard (MLM).

Enig oppositieraadslid Kristof Veramme (MDM) kon zich echter moeilijk verzoenen met de lening. “Inclusief intrest gaat het om een schuld van 1 miljoen euro. Als je weet dat we met 1.000 Mesenaars zijn, dan betekent dat voor elke Mesenaar een extra schuld van 1.000 euro. Ik heb uitgerekend dat er voor iedere Mesenaar een afbetaling is van 75 euro per jaar, en dat voor een periode van 20 jaar. Nochtans kreeg de gemeenteraad in december nog te horen dat de begroting van Mesen oké is.”

Jonge mensen aantrekken

“Het is vreemd dat je niets van je liet horen toen de bestekken werden goedgekeurd”, reageerde burgemeester Sandy Evrard. “Het is nogal logisch dat een stad als Mesen geen overschot van 700.000 euro heeft op de begroting. Als je niet investeert, boer je stelselmatig achteruit. Het is noodzakelijk om jonge mensen aan te trekken. Bovendien werden de laatste tijd voor ongeveer 5 miljoen euro investeringen doorgevoerd. 4,3 miljoen euro daarvan wordt gesubsidieerd. Dan vind ik dat we dat goed aangepakt hebben.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier