Emely Samyn legt de eed af als gemeenteraadslid in Lo-Reninge

Redactie KW

Zij neemt de plaats in van Elodie Masschelein die vorige maand haar ontslag indiende.

Burgemeester Morlion lichtte voorts het nieuwe contract met energieleverancier Vlaams Energiebedrijf toe, dat van start gaat in 2018 en waaruit blijkt dat de 100 % groene energie alvast goedkoper zou zijn.

De burgemeester stapte over naar het volgende agendapunt: “er zal een studiebureau worden aangesteld voor het opmaken van een beheersplan van twee beschermde sites erfgoedpatrimonium, waarvoor twee aparte bestekken nodig zijn. Het gaat om het patrimonium binnen het beschermde dorpsgezicht van Reninge en de beschermde site van Fintele. Bewoners van deze sites kunnen na goedkeuring van het beheersplan een erfgoedpremie aanvragen die 40 % bedraagt voor vernieuwingen of schilderwerken van datgene wat zichtbaar is aan de woning op de openbare weg.”

Ook werd er een bestek goedgekeurd om een ontwerp-/studiebureau aan te stellen voor het uitvoeren van herstellingswerken aan diverse wegen. Voor de restauratiewerken van de militaire keuken aan de Gapaard zou er ongeveer 3000 euro extra budget nodig zijn.

Tot slot ging het over de aanleg van een hybridegrasmat op het voetbaloefenveld die er hoogdringend moet komen. Schepen van sport Johan Matthys wees op de voordelen van hybridegrasmatten en drong erop aan dat het nodig was om zo snel mogelijk te beginnen met inzaaien om het terrein tegen het seizoen speelklaar te maken. De kostprijs zou ongeveer 100.000 euro bedragen.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier