Els Kindt (CD&V): "Komende legislatuur wellicht opnieuw zitje in Vlaams Parlement"

25/05/14 om 19:25 - Bijgewerkt om 19:25

Bron: Kw

CD&V kent voor het Vlaams Parlement voorlopig een terugval van 6,5% in Lichtervelde, maar Els Kindt - schepen en eerste opvolger op de West-Vlaamse lijst - is tevreden.

Els Kindt (CD&V): "Komende legislatuur wellicht opnieuw zitje in Vlaams Parlement"

© Kurt Desplenter

Vooral N-VA knabbelt in Lichtervelde aan de oranje stemmen en stijgt met liefst 17,3% tot 26%. Dat blijkt nadat twee van de drie telbureaus voor het Vlaams Parlement geteld zijn. CD&V behoudt met 36,3% zijn koppositie in Lichtervelde.

"Ergens doet het wel pijn dat we een terugval kennen, maar ik ben wel blij als ik de cijfers in Lichtervelde vergelijk met die in andere gemeenten", aldus Els Kindt, eerste schepen in Lichtervelde en eerste opvolger voor het Vlaams Parlement. "Ik ben momenteel dus redelijk gerust, maar niet euforisch. Of de sterke resultaten voor CD&V in Lichtervelde aan mij te danken zijn? Ik denk dat het een grote rol speelt als je een sterke kandidaat hebt in een gemeente."

"Mee regeren en Crevits opnieuw minister"

Els Kindt heeft momenteel een zitje in het Vlaams Parlement. Behoudt ze dat? "Ik schat de kans hoog in dat ik in de komende legislatuur opnieuw een zitje in het Vlaams Parlement zal bemachtigen. Het ziet er immers naar uit dat we mee gaan regeren en dat Hilde Crevits opnieuw minister wordt."

(TV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!