Els De Rammelaere (burgemeester Tielt) : "Tijd om te feesten"

14/10/12 om 22:51 - Bijgewerkt om 22:51

Bron: Kw

Europastad Tielt heeft een ongemeen spannende stembusslag achter de rug. De huidige beleidspartij CD&V verloor vier zetels en wordt door het sluiten van een historisch akkoord tussen N-VA&Open VLD en SP.A-Groen naar de oppositiebanken verwezen. Met 13 van de 25 zetels telt de nieuwe meerderheid (N-VA&Open VLD en SP.A-Groen) een bijzonder krappe meerderheid. Els De Rammelaere (43, N-VA&Open VLD) wordt de nieuwe burgemeester en is daarmee de eerste vrouw die burgemeester van Tielt wordt. "Het was bijzonder zenuwslopend, het is nu tijd om te feesten", zegt ze in eerste interview.

Toen de definitieve stembusuitslag bekend was, gingen de kopstukken van de twee kartels N-VA&Open VLD en SP.A-Groen aan tafel zitten en bereikten een historisch akkoord. Samen tellen ze 13 van de 25 zetels, net voldoende om CD&V (12 zetels, verlies van vier zetels) in de oppositie te duwen. Later op de avond probeerde CD&V nog ultiem om toch SP.A-Groen tot een akkoord te overhalen, maar dat lukte echter niet meer.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!