Eline Brugman wordt geen schepen van Kortrijk

Redactie KW

Eline Brugman (Open VLD) meldt in een persbericht dat ze afstand neemt van haar politieke mandaten, waaronder ook het schepenambt dat ze vanaf 1 juli zou opnemen.

Eline Brugman zetelt in de gemeenteraad voor Open VLD en zou op 1 juli 2016 een schepenambt opnemen. Ze zou het ambt van Koen Byttebier overnemen. “Drie jaar geleden was ik klaar om een schepenmandaat op te nemen”, schrijft Eline. “Nu ben ik na zeven fantastische jaren bij Deloitte niet langer bereid om die job op te geven.” Eline krijgt kansen aangeboden bij haar werkgever om een nieuwe sprong in haar professionele carrière te maken. Eline bedankt haar 1.304 kiezers van de laatste verkiezingen in 2012 voor het vertrouwen dat ze haar gaven en is ervan overtuigd dat zij haar zullen steunen in haar beslissing. “Mijn keuze is een positieve keuze voor mijn gezin en mijn professionele loopbaan waar ik energie en voldoening uit haal en waar ik voor mezelf een veelbelovende toekomst in zie. Ik blijf het liberalisme trouw een warm hart toedragen maar dan vanaf de zijlijn.”

Koen Byttebier langer schepen, Wouter Allijns wordt fractieleider

Nu zeker is dat Eline Brugman geen schepen van Kortrijk wordt op 1 juli, ziet huidig schepen van Personeel en Facility Koen Byttebier zijn mandaat verlengd. Hij zal echter niet de legislatuur uitdoen: in maart 2017 zal Arne Vandendriessche zijn plaats innemen voor het resterende anderhalf jaar. Aangezien Eline Brugman fractieleider van Open VLD is in de gemeenteraad, moest de Kortrijkse afdeling van deze partij ook op zoek naar een nieuwe fractieleider. Dat wordt Wouter Allijns.

(EDB/AXV – foto a-WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier