Einde van Kuurns progressief kartel: schepen Watteeuw trekt lijst socialisten en onafhankelijken

Huidig schepen Francis Watteeuw trekt een open lijst van socialisten en onafhankelijke progressieven. © Foto BWB
Olaf Verhaeghe

In 2012 kwamen Groen en SP.A samen op, maar naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 toe krijgt die samenwerking geen vervolg.

De Kuurnse SP.A besliste dinsdagavond om met huidige schepen van onder meer Mobiliteit en Openbare werken Francis Watteeuw als lijsttrekker een eigen project op poten te zetten.”Een open lijst bestaande uit socialisten en onafhankelijke progressieven”, verduidelijkt Watteeuw.

“We zullen de komende weken en maanden hard werken aan een breed, inclusief programma. Om andere namen te lossen, is het nu nog wat vroeg.” Huidig gemeenteraadslid Annelies Vandenbussche zal naar alle waarschijnlijkheid mee een prominente rol spelen.

Watteeuw is met de steun van de meerderheid de gangmaker achter onder meer het eenrichtingsverkeer, het zonnepanelenproject en de grote renovatie van Sente. De Kuurnse SP.A wil ook na oktober 2018 opnieuw mee besturen. Dat de lijsttrekker zelf ambities voor de burgemeesterssjerp heeft, steekt hij niet onder stoelen of banken.

Bij Groen Kuurne reageerden ze ietwat verrast op de aankondiging van SP.A. “Wij zullen deze stap nu eerst intern bespreken”, stelde voorzitter Paul Baekelandt.