Eerste vergadering schepencollege Oostkamp met burgemeester Jan De Keyser

02/05/17 om 21:38 - Bijgewerkt om 21:36

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 is er heel wat veranderd in het Oostkampse schepencollege.

Eerste vergadering schepencollege Oostkamp met burgemeester Jan De Keyser

Van links naar rechts: Martin Vanhollebeke, Katrien Talloen, Christine Beke, Els Roelof, burgemeester Jan de Keyser, secretaris Jan Compernol, Delphine Roels, Sebastian Vande Ginste en Franky De Jonghe © PH

Met het vertrek van de politieke nestors Luc Vanparys, Luc Vande Caveye en Herman Himpens kregen vernieuwing en verjonging een kans. Slechts drie van de acht schepenen hebben hun zitje behouden.

Dat zijn Christine Beke (Burgerzaken, groenbeleid, begraafplaatsen, tewerkstelling, preventie en interne veiligheid), Katrien Talloen (Cultuur, sociale zaken, ouderenbeleid, kinderopvang, gelijke kansen, toerisme en ontwikkelingssamenwerking) en Els Roelof (milieu en duurzaamheid, energie, jeugd, verkeer en mobiliteit en waterbeheer).

Nieuwkomers zijn Franky De Jonghe (sport, aanbestedingen, ICT en administratieve vereenvoudiging, eurozaken en archief), Martin Vanhollebeke (gebouweninfrastructuur, brandweer, kerkfabrieken, personeelsbeleid) en Delphine Roels (Openbare werken, financiën en feestelijkheden).

Jan de Keyser heeft zijn schepenzitje sinds 1 mei omgeruild voor het burgemeestersambt en Sebastian Vande Ginste werd OCMW-voorzitter.

Op dinsdag 3 mei ging de eerste vergadering van het schepencollege onder leiding van burgemeester Jan van start. Tijd voor een officiële foto van het nieuwe team dat vervolledigd wordt met secretaris Jan Compernol.

(PH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!