Eerste veertien plaatsen CD&V Kortrijk ingevuld

© Foto BWB
Redactie KW

De eerste veertien plaatsen bij CD&V Kortrijk zijn bekend. De huidige CD&V-schepenen en OCMW-voorzitter vullen de eerste acht plaatsen. Intussen is ook een eerste wildcard uitgereikt aan Sofie Vitse uit Heule. Met haar achttien jaar, meteen de jongste van de lijst.

Eerder was al bekend dat huidig burgemeester Stefaan De Clerck de lijst trekt. OCMW-voorzitter Franceska Verhenne staat op twee, Lieven Lybeer op drie.

Jean de Bethune, die de provincieraadslijst trekt, staat op de vierde plaats. De schepenen Alain Cnudde, Christine Depuydt, Stefaan Bral en Filip Santy vullen respectievelijk plaats vijf tot en met acht. Het verdere lijstje: 9. Hannelore Vanhoenacker, 10. Gerrit Laverge, 11. Cis Rodenbach, 12. Karen Pattyn, 13. Yann Mertens en 14. Astrid Destoop.

Een van de twee wildcards is intussen ook uitgereikt. Sofie Vitse (foto) uit Heule is met haar 18 jaar meteen de jongste op de lijst. Ze zal de achttiende plaats innemen. Momenteel volgt ze les aan Spes Nostra, volgend jaar trekt ze naar de Kulak om rechten te studeren. Dan wordt ze ook leidster bij de Chiro in Sente. “Het is door Stefaan De Clerck dat ik de stap naar de politiek heb gezet”, vertelt ze.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier