Eerste uitslagen Vlaams Parlement in kanton Poperinge

25/05/14 om 19:16 - Bijgewerkt om 19:16

Bron: Kw

De eerste uitslagen voor het Vlaams Parlement zien er helemaal anders uit dan voor de Kamer in kanton Poperinge. CD&V, met burgemeester Christof Dejaegher op de derde opvolgersplaats, houdt stand.

Eerste uitslagen Vlaams Parlement in kanton Poperinge

Met twee van de acht bureaus geteld voor de Vlaamse verkiezingen zien we in kanton Poperinge een heel ander beeld dan voor de Kamer, waar alle stemmen geteld zijn. Terwijl voor de Kamer Open VLD de grootste partij is, gaat CD&V voor het Vlaams Parlement duidelijk in koppositie de laatste rechte lijn in met 31,1 (-2,3 %). Open VLD blijft op 15,8 % (+0,9 %) steken. SP.A komt op 13 % (+2 %). Groen stijgt ook met 2 % en komt op 7,1 %. Ook hier zit Vlaams Belang in de hoek waar de klappen vallen. De partij, met gemeenteraadslid Martine Vanbrabant op de vierde plaats op de Vlaamse lijst, wordt in kanton Poperinge gehalveerd en komt uit net boven de kiesdrempel (5,1 %). Grote winnaar is N-VA dat maar liefst 15,7 % stijgt en voorlopig met 24,2 % de tweede grootste partij wordt. (TOGH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!