Eerste evaluatie Hotel M in Roeselare is positief

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De passage van Hotel M door Roeselare wordt als positief beschouwd. Vooral het totaalpakket dat onderhandeld werd, met het WK en de Ronde van Frankrijk, werd als een serieuze meerwaarde beschouwd. “Anders zou het bijvoorbeeld financieel al onmogelijk zijn om het WK op groot scherm te tonen”, aldus schepen Kris Declercq.

Hotel M staat nog tot en met donderdag 3 juli op het Stationsplein, maar nu al worden de eerste evaluaties gemaakt. “Hoe evalueren jullie de passage van Hotel M en is het zijn geld wel waard”, vroeg Filip Deforche (Vlaams Belang) zich af. “De publieke belangstelling was niet altijd zoals verwacht.”

“De eindevaluatie volgt eind deze week, maar de eerste evaluatie is alvast positief. De centrumstraten stonden in voor 45.000 euro en daarnaast hebben wij hetzelfde bedrag bijgelegd plus een aantal logistieke kosten, waaronder een beveiligingscamera voor de hele zomer, waar al lang vraag achter is”, aldus schepen Kris Declercq. “De reacties bij de horeca zijn positief, zij hebben hun investering terug en wij zijn ook positief gestemd. Veel heeft te maken met het feit dat we een totaalpakket konden onderhandelen.”

“Zonder Hotel M zou er wellicht geen voetbal op groot scherm vertoond worden, net zoals we op de dag van de Ronde van Frankrijk de rit kunnen uitzenden en we MNM die dag te gast hebben. Neem daar ook nog eens de vele reclame van de stad en je hebt allemaal extra’s die het meer dan de moeite maken.”

(TD)

Lees een volledige evaluatie in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier