Eenrichtingsverkeer wordt uitgebreid in de Weststraat in Ingelmunster

Burgemeester Kurt Windels en zijn schepenen poseren op het kruispunt, waar men niet meer richting Emelgem zal mogen indraaien. © FODI
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Ingelmunster kwam de verkeerscirculatie ter sprake in het centrum en vooral het vele verkeer dat via de Nieuw- en Doelstraat, richting Emelgem rijdt. De meerderheid wil dit aanpakken.

Nu is er eenrichtingsverkeer vanaf de Doelstraat, richting centrum. Binnen enkel weken zullen aan de bakkerij Deboosere in de Doelstraat auto’s niet meer rechts, richting Emelgem kunnen indraaien. Wie dus ook naar het wzc Maria Rustoord of De Ermitage rijdt, zal moeten omrijden via de Elf Julisingel, waar eerst nog de verkeersdrempel tussen de Klaprozen- en Bremstraat zal verdwijnen.

Pas daarna volgen de aanpassingen en duidelijke markeringen plus displays in het centrum. Het gemeentebestuur doet echter geen aanpassingen zonder inspraak van de bewoners en de bevolking. Op maandag 2 mei is iedereen van 17 tot 19 uur welkom voor een infomarkt in ‘t JOC.

Geert Verstraete (CD&V) had met zijn fractie enkele bedenkingen over de toekomstige verkeerssituatie. Hij zei dat er een ingreep moet gebeuren op de kruispunten van de Nieuw- en deBruggestraat en van de Brugge- en Meulebekestraat,om te vermijden dat er veel verkeer de Nieuwstraat indraait. “Anders zullen de bestuurders pas op ‘t laatste moment bemerken dat ze niet mogen inslaan naar Emelgem. Resultaat : rondjes rijden en nog eens rondjes rijden in ‘t centrum, of nog meer file.” (PADI)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 22 april 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier