Echtgenote staatssecretaris Bart Tommelein : “Wellicht nog minder zien, maar kwestie van organiseren”

© BELGA
Redactie KW

Bart Tommelein, die morgen de eed aflegt als staatssecretaris, wil voor de eedaflegging nog geen interviews geven. Zijn vrouw Sarah Schotte doet dat wel.


© BELGA

“Ik ben heel tevreden voor Bart”, zegt ze. “Ik ben misschien niet objectief, maar ik weet toch dat hij keihard gewerkt heeft. Hij zet altijd zijn tanden in de zaken waar hij mee bezig is. Zijn parcours is dik oké: fractieleider in de Kamer, de Senaat en het Vlaams Parlement. Zijn resultaat bij de verkiezingen was ook supergoed: de peilingen vooraf waren dramatisch, maar als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement klokte hij toch af op een kleine winst. Ik vind zijn promotie naar de federale regering dan ook verdiend.”

De naam van Bart Tommelein als mogelijk minister viel ook al bij de vorming van de Vlaamse regering. “Er werd in de kranten gespind en we wisten dat de mogelijkheid bestond”, aldus Sarah. “Maar het was zo niet en Bart liet dan ook zijn hoofd niet hangen. Hij ging keihard door. Dit keer is het wel gelukt. Ik zal hem nu wellicht nog minder zien, maar dat is een kwestie van organiseren en plannen. Voor de kindjes zal het misschien moeilijker zijn. Bart legt morgenvoormiddag de eed af en hoopt er in de namiddag bij te zijn voor de proclamatie van zijn dochter. Ze vertrekt daarna voor een jaar naar Zuid-Amerika en dat is morgen sowieso het belangrijkste. Je dochter studeert maar één keer af. Hij hoopt dat hij er zal geraken.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier