Dubbel gevoel bij militanten CD&V op verkiezingsbijeenkomst in Roeselare

26/05/14 om 00:27 - Bijgewerkt om 00:27

Bron: Kw

De militanten van CD&V verzamelden in het Fabriekspand in Roeselare, daar werden de uitslagen op de voet gevolgd. Samen moesten ze vaststellen hoe N-VA de grootste partij van West-Vlaanderen werd.

Dubbel gevoel bij militanten CD&V op verkiezingsbijeenkomst in Roeselare

Er kon toch een glimlach vanaf bij enkele van de kopstukken in Roeselare. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

De sfeer in het Fabriekspand was dan ook erg gelaten. Hendrik Bogaert tapte pintjes en Hilde Crevits maakte nog tijd voor een praatje. CD&V sluit de moeder aller verkiezingen af met vier zetels in de Kamer en normaal zes in het Vlaams parlement. De christendemocraten zijn niet langer de grootste, maar hielden wel redelijk stand. "We zitten met een dubbel gevoel", vertelt Nathalie Muylle, tweede op de Kamerlijst, zij deed het qua aantal voorkeurstemmen erg goed.

"Zeker ook bij mij. Persoonlijk kan ik niet anders dan tevreden zijn. De mensen hebben mij beloond voor mijn inzet en dat doet ook enorm deugd, aan de andere kant is het natuurlijk niet leuk om de impact van N-VA te zien. Zeker voor onze militanten is dat zwaar om dragen, zij hebben daar zoveel werk in gestoken en worden daar ook niet voor beloond."

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!