Dubbel fietspad aan buitenkant van Gitsberg in Hooglede wordt huzarenstuk

Zowel links als rechts aan de buitenkant van de bomenrij zal een fietspad opgetrokken worden. Op de foto zie je de plaats waar het fietspad zal uitmonden op het eigendom van 't Appeltje. Daarvoor werd de betrokken grond gedeeltelijk aangekocht. Het wordt een huzarenstukje om de aansluiting van het fietspad langs 't Appeltje naadloos te laten verlopen. © JD
Redactie KW

Op de gemeenteraad in Hooglede werden enkele verkoopbeloftes goedgekeurd.

Bij die verkoopbeloftes wordt er grond langs de Gitsberg aangekocht om langs beide kanten buiten de bomenrij een vrijblijvend fietspad aan te leggen. Langs beide kanten naast de rijweg gaapt echter een heuse afgrond, waardoor het niet evident zal zijn om die fietspaden aan te leggen. Ook dient al die aanpalende grond aangekocht te worden van de betrokken eigenaars. Ook dat heeft heel wat voeten in de aarde.

De aanleg van het fietspad zelf gebeurt op kosten van het provinciebestuur, maar het verwerven van de gronden, het heraanleggen van het wegdek en de nodige inplanting van het groen is voor rekening van het gemeentebestuur. Op vraag van de oppositieraadsleden Wim Vansteelant en Kristof Pillaert (N-VA) zal schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V) het totale kostenplaatje proberen berekenen. Rik Vanwildemeersch: “Voor de aankoop van de gronden zelf denk ik dat we richting 300.000 eurogaan. De overige kosten dienen we nog in te schatten.”

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier