Drinken parlementairen binnenkort bier in het parlement?

© BELGA
Redactie KW

Het Poperingse Open VLD-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu vraagt Kamervoorzitter Siegfried Bracke om voortaan enkele Belgische bieren te schenken bij officiële gelegenheden in het parlement.

Ze doet dat als voorzitster van de ‘Belgian Beer Club’, een organisatie van Belgische parlementsleden die zich inzetten voor de belangen van het bier en de bierindustrie. Voor N-VA-senator Pol Van Den Driessche zou er ook in het klassiek parlementaire restaurant een selectie van goede Belgische bieren op de menukaart mogen komen.

Sabien Lahaye-Battheu.
Sabien Lahaye-Battheu.© BELGA

In de brief wordt verwezen naar de vergadering van de Belgian Beer Club van eind oktober waar de noodzakelijke aandacht voor de Belgische bieren ter sprake kwam. “Het lijkt de leden aangewezen om zelf het goede voorbeeld te geven, en bijgevolg ook in de verschillende parlementen enkele Belgische bieren te serveren, bijvoorbeeld bij officiële gelegenheden. Wanneer die bieren op de juiste temperatuur en in de aangepaste glazen worden geserveerd, krijgt één van onze belangrijke exportproducten de aandacht die ze verdient.”

“Mag ik u, als voorzitter van de Kamer, vragen hieraan de nodige aandacht te willen besteden? Kan dit verzoek desgevallend overmaken aan de verantwoordelijke dienst?”, vraagt Lahaye-Battheu aan Bracke. Wellicht zullen de ondervoorzitters van de club, Brussels parlementslid Benoît Cerexhe (cdH) en Waals parlementslid Jean-Luc Crucke (MR) eenzelfde verzoek richten aan hun parlementsvoorzitter.

Pol Van Den Driessche, Jan Peumans en Jan Becaus.
Pol Van Den Driessche, Jan Peumans en Jan Becaus.© BELGA

Senator Pol Van Den Driessche suggereert dat het Belgische bier ook meer aandacht kan krijgen in het parlementaire restaurant, waar een selectie Belgische bieren op de menukaart gezet kan worden. “Daar lunchen immers vaak buitenlandse gasten, die zo onze lekkere bieren kunnen proeven en ontdekken”, meent hij.

(Belga/SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier