Dorpskernvernieuwing Slypskapelle eind september van start

Schepen Pol Verhelle op het dorpsplein van Skypskapelle. © SB
Redactie KW

De gemeenteraad van Moorslede keurde donderdagavond het bestek voor de dorpskernvernieuwing in Slypskapelle goed. De kostprijs is geraamd op bijna 3,2 miljoen euro.

Het schepencollege hoopt dat de werken eind september, begin oktober kunnen aanvangen. De uitvoering is voorzien in acht fasen. De wegen- en rioleringswerken gaan een jaar duren.

“Er is bij de inwoners een grote bezorgdheid over het aantal parkeerplaatsen”, aldus Andries Sioen (Groep a), die er woont. “Slypskapelle is een sociale gemeente waar er veel plaatsvindt en er dan een nijpend tekort aan parkeerplaatsen is.”

“Nu geldt er beurtelings parkeren, in de toekomst komen er vaste parkeerplaatsen”, reageert schepen Pol Verhelle (Visie). “Extra parkeerplaatsen zijn niet mogelijk.” Sioen wees ook op wateroverlast bij hevige regenval wateroverlast, op het kruispunt van de Spriet- en Strobomestraat.

Tijdens de stemming onthield Groep a zich, en dat viel bij de meerderheid alvast niet in goede aarde. “We vinden het heel jammer dat Groep a het bestek niet goedkeurt”, reageert schepen Verhelle. “Voor alle duidelijkheid: we zijn heel tevreden met de dorpskernvernieuwing en zijn niet tegen, maar we zijn niet zeker dat het allemaal in orde zal zijn. Vandaar dat we ons onthouden”, verduidelijkt Sioen het stemgedrag. (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 29 april 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier