Door inbraken geteisterde Vagevuurwijk in Zuienkerke start BIN-netwerk op

Redactie KW

Het BIN-charter voor de Vagevuurwijk is ondertekend. Voor de opstart is het nu alleen nog wachten op definitieve goedkeuring door de federale overheid.

In het verleden werden al verschillende preventie-initiatieven opgezet in de Vagevuurwijk, die door de nabijheid van de Expresweg altijd gevoelig is geweest voor inbraken. Op initiatief van een aantal buurtbewoners werd begin dit jaar gepolst of er in de wijk voldoende draagvlak was voor een Buurtinformatienetwerk (BIN). Eerder dit jaar werd door de lokale politie Blankenberge-Zuienkerke een infovergadering georganiseerd, en daar bleek de interesse voldoende groot.

Tachtig bewoners zetten ondertussen hun handtekening onder het huishoudelijk reglement van het BIN Vagevuurwijk. “Op een 125-tal huizen kan dat wel tellen, het toont aan dat de inbraakproblematiek sterk leeft in onze wijk en dat er dus alleszins ook voldoende draagvlak was voor de opstart van een Buurtinformatienetwerk. De bewoners die zich hiervoor engageren, zijn gelijkmatig verdeeld over alle zes de straten in de Vagevuurwijk. Er komt ook een stukje van de Blankenbergse Steenweg bij, waar recent nog een inbraak geweest is”, besluit Brigitte Bonte.

(WK)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 28 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier