Discussie over GAS-boetes op gemeenteraad in Middelkerke

De gemeenteraad boog zich over het reglement op de gemeentelijke administratieve sancties. (Foto MF)
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De gemeenteraad boog zich donderdagavond over het reglement op de gemeentelijke administratieve sancties.

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de gemeentelijke administratieve sancties. Het punt kwam eerder deze week aan bod op de gemeenteraad in Middelkerke. De bestaande minimumleeftijd van 16 jaar wordt behouden en dus niet op 14 jaar gebracht, de maximumbedragen worden met ingang van 1 januari 2016 verhoogd en er wordt onder meer een werkgroep GAS opgestart binnen de gemeente.

Oppositieraadslid Geert Verdonck (Progressief Kartel) vroeg naar het verband tussen de daling van de vaststelling en de stijging van de maximumgrens van de boetes. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) antwoordde dat de verhoogde boetes voor hardnekkige daders bedoeld zijn. “Wie aan het maximumbedrag van 350 euro zit, is waarschijnlijk al tot vier keer toe verwittigd”, klonk het.

Jean-Marie Dedeckeropperde dan weer dat de verhoging van de GAS-boetes dient om de kas te vullen. De fractieleider van LDD haalde enkele elementen uit het reglement aan wat voor enige hilariteit zorgde. Het raadslid sprak van een mogelijke boete voor motorrijders van wie het gezicht onherkenbaar is door hun helm. “Top Gear”, voegde Danny Van Den Broucke (onafhankelijk) er al lachend aan toe.

(MF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 20 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier