Diksmuide wil verordening voor verharding van voortuintjes en voor afsluitingen

Redactie KW

Diksmuide werkt aan een verordening voor verharding van voortuintjes en voor afsluitingen. Dat was te horen op de gemeenteraad van maandag 24 maart.

In de verordening wordt er enerzijds gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijke inrichting van de voortuinen. “Een groene voortuin heeft een aangenamer uitzicht en bevordert de leefkwaliteit”, zei schepen Eric De Keyser (SP.A-Open). “Door de voortuin niet te verharden blijft een deel beschikbaar voor natuurlijke infiltratie van regenwater, zodat de openbare riolering minder belast wordt.”

Anderzijds worden ook een aantal voorschriften vastgelegd voor afsluitingen die palen aan openbaar domein, tussen voortuinen onderling en die van woningen in landelijk gebied. Over deze verordening wordt nog een inspraakronde georganiseerd.

“N-VA kan akkoord gaan met het principe van deze verordening”, reageerde Bert Laridon (N-VA). “We stellen ons echter heel wat vragen omtrent de duidelijkheid van de tekst. Onduidelijk is de definitie van ‘verharding’. Eveneens onduidelijk is de omschrijving ‘gemetselde muurtjes, al dan niet gecombineerd met transparant smeedwerk’. Hoe hoog mogen deze muurtjes zijn? Wat met schanskorven? Smeedwerk?”

Eric De Keyser beloofde alvast om de opmerkingen van Bert Laridon mee te nemen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier