Diksmuide geeft ongunstig advies voor windmolenproject in Kaaskerke

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het College van Burgemeester en Schepenen van Diksmuide gaf woensdag ongunstig advies voor het windmolenproject in Kaaskerke.

“Tijdens het openbaar onderzoek werden 459 bezwaren ingediend, waarvan 141 positieve”, laat het stadsbestuur van Diksmuide weten. “Van de positieve bezwaarschriften kwam 40 procent uit Diksmuide, 44 procent van buiten Diksmuide en van 16 procent beschikt de stad niet over de adresgegevens. Van de negatieve bezwaarschriften kwam 78 procent uit Diksmuide en de overige 22 procent van buiten de stadsgrenzen. Het stadsbestuur hield hiermee rekening in haar adviesvorming. Ze meende dat er onvoldoende draagvlak was voor de voorgestelde locatie voor de windmolens. De stedelijke milieuraad gaf eerder nog een positief advies voor het project.”

Verdere procedure

“De omgevingsvergunningsaanvraag werd ingediend en wordt beslist op provinciaal niveau. De provincie verklaarde het dossier volledig en ontvankelijk waarna het openbaar onderzoek werd opgestart. In deze periode werden ook verschillende adviesvragen gericht, onder andere naar het departement omgeving, het Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap Natuur en Bos, Onroerend Erfgoed, het Departement Landbouw en Visserij… en dus ook aan de stad Diksmuide. De adviezen en ingediende bezwaren worden gebundeld besproken en behandeld door de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie, waarna de Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen een definitieve beslissing neemt over het dossier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier