Dienstencentrum Patria Moorslede krijgt toelage van 12.500 euro

Redactie KW

De gemeenteraad van Moorslede keurde een samenwerkingsovereenkomst goed tussen het OCMW en gemeente, het woonzorgcentrum Maria Middelares Moorslede en Maria’s Rustoord Dadizele.

De werkingstoelage voor het dienstencentrum Patria in de Zesde Jagersstraat in Moorslede stijgt van 2.500 euro naar 12.500 euro per jaar. De bijdrage voor het rusthuis Dadizele wordt verhoogd van 500 euro naar 2.500 euro per jaar. “De bedoeling van het OCMW en de gemeente is de werking van het dienstencentrum meer te ondersteunen dan het vroeger het geval was, omdat dit zo belangrijk is voor de Moorsleedse gemeenschap”, aldus OCMW-voorzitter Bart De Koning (PRO). “Het OCMW neemt 10.000 euro voor zijn rekening, de gemeente 5.000 euro.”

“Een deel van dat geld moet worden aangewend voor het aankopen van meubilair en andere zaken in het dienstencentrum, opdat ze naar behoren zouden kunnen werken. Al bij al is dit wel een belangrijke overeenkomst, omdat hiermee een privé-partner wordt beloond die inspanningen doet die heel de gemeenschap ten goede komen. Verder zorgt de overeenkomst ervoor dat er via de seniorenadviesraad voorafgaand overleg is, zodat er geen dubbel aanbod is van activiteiten. We werken dus samen en niet naast elkaar.”

Het nieuw dienstencentrum Patria was een investering van 1,8 miljoen euro. Er zijn 730.000 euro subsidies toegekend. (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier