Dertiger riskeert straf voor doodsbedreigingen tegen Joke Schauvliege op Facebook

© BELGA
Redactie KW

Een dertiger uit Torhout heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor doodsbedreigingen aan het adres van Vlaams minister Joke Schauvliege.

S.N. schreef op de Facebookpagina van de minister dat hij ‘die wandelende milieuramp wilde lynchen’. Het OM heeft een werkstraf gevorderd.

In de nacht van 12 op 13 april stuurde de beklaagde de doodsbedreigingen. Zo waarschuwde hij de minister dat haar tijd gekomen was en dat hij ‘die wandelende milieuramp wilde lynchen’. Daarnaast bestempelde hij de regering als één grote bende criminelen waar de burgers dringend tegen in opstand moeten komen. De verdediging legde op de vorige zitting al uit dat de Torhoutenaar zich bepaalde milieudossiers, onder andere de uitbreiding van transportbedrijf Essers, heel erg persoonlijk aantrekt.

Joke Schauvliege diende een klacht in bij de politie, wat op 21 april tot de arrestatie van S.N. leidde. In de auto van de beklaagde werd een alarmpistool aangetroffen. In zijn woning vond de politie speed, joints, spacecake, paddo’s en crystal meth.

De afgelopen maanden moest de beklaagde van de rechtbank een drugbehandelingstraject volgen. Maandagochtend bleek op de zitting dat S.N. zijn voorwaarden goed heeft opgevolgd. “Hij rookte trouwens slechts sporadisch een jointje, die harddrugs had hij ooit eens gekregen van een vriendin“, aldus meester Maxime Van Winkel. Het openbaar ministerie hield rekening met de positieve ingesteldheid van de beklaagde en vorderde daarom een werkstraf.

De rechter doet uitspraak op 10 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier