Deontologische commissie velt pas volgende week oordeel in zaak-Grymonprez

Ex-schepen Kurt Grymonprez. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De deontologische commissie geeft pas op dinsdag 30 mei haar mening in de zaak rond Kurt Grymonprez. Hij nam vorige week ontslag als schepen.

Toen aan het licht kwam dat Kurt Grymonprez de stadsdiensten had gevraagd om een partij aangekochte stenen naar zijn privé-adres te vervoeren, nam het boegbeeld van SP.A meteen ontslag als schepen. Zo kwam een abrupt einde aan een politieke carrière van 23 jaar.

Hoewel de man al ontslag genomen heeft, eiste de oppositie dat de deontologische commissie zich over de zaak zou buigen. Die kwam maandagavond samen, maar een uitspraak viel nog niet te noteren. “We hebben de materie uitvoerig besproken”, klinkt het bij een lid van de commissie. “Voor een definitieve uitspraak is het nog te vroeg. De deontologische commissie komt daarom op dinsdag 30 mei opnieuw samen, net voor de start van de gemeenteraad. Bedoeling is dat tijdens de gemeenteraad het standpunt van de commissie openbaar zal worden meegedeeld.

Belangrijk: Kurt Grymonprez kan niet gesanctioneerd worden, aangezien hij zijn schepenambt al naast zich heeft neergelegd. Daardoor is het standpunt van de deontologische commissie eerder een principiële kwestie.

Lees ook: Kurt Grymonprez neemt gedwongen ontslag als schepen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier