Dentergem gaat renoveren en vernieuwen in 2018

© SD
Redactie KW

Op de laatste gemeenteraad van het jaar werd ook in Dentergem het budget voor volgend jaar voorgesteld. De gemeente investeert vooral in het patrimonium.

Met de investeringen van 2018 richt het gemeentebestuur zich vooral op zijn gebouwen en de onmiddellijke omgeving ervan. “We gaan kleine en grotere werken uitvoeren“, lichtte patrimoniumschepen Bart De Keukeleire (N-VA) toe. In de gebouwen Pax en Leieheem en Hondius wordt een WiFi-netwerk geïnstalleerd. Hondius heeft wel al een WiFi-netwerk, maar er is niet overal goed bereik. De nodige aanpassingen zullen daar worden voorzien. Het Archief krijgt nieuw meubilair en een geluidsinstallatie. Het Oud pastorietje wordt geschilderd. Het dak en de verwarming van de pastorij worden vernieuwd en er komen petanquepleinen achter het gebouw.

Ingrijpende werken

In die gebouwen worden ook andere investeringen voorzien. Er loopt een onderzoek naar de verlichting van zaal Pax. Die zal worden vervangen in het kader van energiebesparing. Er komt ook podiumverlichting, op vraag van vereniging die de zaal gebruiken om toneel te spelen. Zaal Hondius en de bibliotheek zullen grondig gerenoveerd worden. De procedure om een ontwerper aan te stellen is gestart. Voor de aanpassingswerken aan het Leieheem zit men al in een verder gevorderd stadium. Een architest is plannen aan het opstellen voor de omgeving van het gebouw. Het speelplein zal worden vernieuwd en aan het gebouw zelf worden enkele aanpassingen doorgevoerd.

Tekenacademie

Het zal echter vooral de tekenacademie zijn die een grondige facelift krijgt. “Er is in alle filialen een rondgang geweest. Daaruit is een lijst met tekortkomingen gevloeid. Het gaat om ingrijpende werken. Onder andere het toilet, de hoogte in de traphal en het plaatsgebrek voor het aantal leerlingen moeten worden aangepakt. We zullen dus moeten zoeken naar een alternatieve locatie voor de tekenacademie, want tijdens de werken zullen de lessen daar niet kunnen doorgaan”, aldus De Keukeleire.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier