Delphine Roels vanaf mei nieuwe schepen in Oostkamp

Delphine Roels (32) wordt op 1 mei 2017 officieel schepen in Oostkamp. © GS
Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Oostkamp werd Delphine Roels uit Ruddervoorde voorgesteld als toekomstig schepen. Ze treedt op 1 mei 2017 in functie.

Omwille van het feit dat burgemeester Luc Vanparys op 30 april zijn functie als burgemeester overdraagt aan Jan de Keyzer was er een schepen ambt vacant in Oostkamp. Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op de CD&V-nieuwjaarsreceptie maakte Luc Vanparys dan ook bekend dat Delphine Roels deze functie zal opnemen. “Delphine zal het ambt van schepen op zich nemen op 1 mei, de dag van haar 33ste verjaardag,” vertelde de burgemeester.

Delphine Roels (32) woont in de Hofstraat 10 in Ruddervoorde en is gehuwd met Bart Bisschop. Ze is de mama van Andreas (7), Elias (5) en van Isolde (3). Ze behaalde een master in de geschiedenis, staat in het onderwijs en is reeds 10 jaar actief binnen de Oostkampse politiek als gemeenteraadslid en als fractieleider van de CD&V. Ze is lid van de algemene vergadering en bestuurder in de raad van bestuur van het Joc Den Artsjoc, zetelt in de raad van bestuur van het AGB, is lid van de algemene vergadering Spwok VZW en lid van Lokaal overleg kinderopvang.

Vol vertrouwen

“Ik weet dat het een aanpassing zal vergen het schepen ambt maar ik heb er alle vertrouwen in dat het mij zal lukken. Ik heb in die tien jaar gemeentepolitiek reeds veel bagage meegenomen om deze taak op mij te nemen,” stelt de toekomstige schepen. Haar plaats in de gemeenteraad zal ingenomen worden door Thomas Delputte, lid en gewezen voorzitter van Jong CD&V.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier