Deelgemeente Egem prominent aanwezig tijdens Pittemse gemeenteraad

Bij de heraanleg van de Tieltsevoetweg is al rekening gehouden met de realisatie van toekomstige verkavelingen. © JG
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 30 mei was een flink deel van de agenda voorbehouden voor Egem en meer bepaald voor toekomstige woonprojecten.

In het kader van de wegen- en rioleringswerken aan de Egemse centrumstraten werd door de raad beslist dat het openbaar domein in de Tieltsevoetweg aan de kant van de Paardestraat 6 meter en over de rest van de weg 5 meter breed moet worden, dit met het oog op de realisatie van latere verkavelingen. De raad keurde ook het vernieuwde ruimtelijk uitvoeringsplan Centrum Zuid Egem definitief goed, dat moet voorzien in nieuwe woongelegenheden tussen het Egemse dorpsplein en de wijk Molenakker. Er werd onder ander beslist dat toekomstige woningen twee verdiepingen en een hellend dak of drie verdiepingen en een plat dak zullen mogen hebben.

De raad keurde tot slot ook het stratentracé en de kostenraming voor de aanleg van een uitweg en parking goed voor het woonproject dat de sociale bouwmaatschappij Helpt Elkander langs de Molenakker wil realiseren. De stedenbouwkundige aanvraag hiervoor is overigens al ingediend en voorziet in zes woongelegenheden en een parking met 10 parkeerplaatsen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier