De Haan wil veiliger Grotestraat voor fietsers

In de Grotestraat rijden fietsers nu op de rijweg. © LB
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in De Haan werd de opdracht goedgekeurd om een ontwerper aan te stellen voor de heraanleg van de Grotestraat. De straat moet grondig aangepakt worden.

Uit een cameraonderzoek blijkt dat de riolering in de Grotestraat, tussen de Stationsstraat en de Groenestraat, op enkele plaatsen verzakt is, waardoor er bezinking is en de riolering op regelmatige basis moet geruimd worden. In de studie zal ook aandacht moeten zijn voor de verkeersveiligheid voor fietsers in de straat, want die kan verbeterd worden. “We hebben de situatie ter plaatse al eens bekeken samen met schepen Rudy Claus en de politie en we hebben toen enkele opmerkelijke overtredingen vastgesteld”, aldus Hilda Dhont (LB). “Nadien werd de situatie geminimaliseerd door de politie, maar de schepen zelf was aanwezig en heeft gezien hoe gevaarlijk het er soms aan toe gaat. Het is belangrijk dat hier werk gemaakt wordt van een veilige straat voor fietsers en de schoolgaande kinderen in het algemeen. Nu zijn er misschien weinig ongevallen, maar dat komt vooral omdat ouders hun kinderen niet met de fiets naar school durven te sturen.”

Strandcabines

Voor de rest werd enkel nog het lastenboek goedgekeurd voor wegen- en rioleringswerken in twee verkavelingen nabij Jumpinglaan en Wilgenlaan. Jan Vermast pakte nog uit met harde kritiek tegenover de infrastructuur op het strand. “Het strand en de strandbeleving zijn onze sterkste troef, maar toch wordt dit verloederd. De staat van de strandcabines is op verschillende plaatsen echt erbarmelijk en niet om aan te zien. De mensen komen echt niet om in onze krotten te kruipen”, aldus Vermast. Volgens de meerderheid overdrijft Vermast. “Er wordt op toegezien en mensen die niet in orde zijn worden aangeschreven”, aldus burgemeester Peter Breemersch. Opvallend is wel dat Rudi Cattrysse het oppositielid wel bijtreedt. “Je hebt gelijk. De ene onderhoudt zijn cabine beter dan de andere en er zijn stief vele vule, maar het strand is met de strandbars ook al veel verbeterd”, zegt de schepen nog. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier