De Haan start met de renovatie van het gemeentehuis

Redactie KW

De kustgemeente wil volgend jaar 1 miljoen euro investeren in de renovatie van de tweede verdieping van het gemeentehuis.

Dit maakt onderdeel uit van de volledige renovatie van het historische gebouw. Later komen de andere verdiepingen aan bod. Dat werd gezegd op de gemeenteraad van De Haan, waarin ook de begroting voor 2017 werd besproken.

Voor de heraanleg van de Vosseslag is in de komende jaren 2,3 miljoen euro voorzien en ook de heraanleg van de Grotestraat, het Leopoldplein en de Ringlaan staan op de planning. Daarnaast maakt het gemeentebestuur 400.000 euro vrij voor de aankoop van het molenaarshuisje en de aanleg van de site met een museum. Het budget werd goedgekeurd door de meerderheid.

Hans Jonckheere (LB) stelde zich vragen bij de prioriteiten van het schepencollege. “Ik stel vast bij vrije tijd dat er nogal wat uitgaven zijn. Speeltuinen, festivals, evenementen, allemaal met vijf cijfers. Het kan amper op. Die andere strategische doelstellingen wat omgeving betreft, daar blijf ik op mijn honger zitten. Evenementen zijn vergankelijk, terwijl er aan de hardware niet prioritair gesleuteld wordt. Ook op vlak van digitalisering stel ik een blijvende doorschuifoperatie vast. Dat is een teken aan de wand dat men vooral bezig is met zaken die leuk en populair zijn, maar als we spreken over dienstverlening aan de burger, blijven we achter”, vindt Jonckheere.

Schepen Paul Meyers (Bewust ’12) gaf enkele cijfers om het tegendeel te bewijzen. “In de komende drie jaar investeren we 9 miljoen euro in wegenwerken en openbare verlichting. 2,7 miljoen euro gaat naar de verbetering van gebouwen en 850.000 euro wordt vrijgehouden voor aankoop van materiaal. We investeren dus wel degelijk genoeg in infrastructuur.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier