‘De Brugse Stemtest’ biedt ludiek stemadvies met reeks controversiële thema’s

Redactie KW

Op de website www.debrugsestemtest.com kunnen Bruggelingen sinds kort terecht voor stemadvies met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Op het eerste gezicht toch, want uiteindelijk blijkt het om een ludieke actie van enkele grapjassen te gaan.

‘De Grote Brugse Stemtest’ is een initiatief van ‘de Vereniging van Echte Journalisten’. Wie er precies achter zit, is onduidelijk. Via de website kan je de persoon of personen achter de website een e-mail sturen, die automatisch de boodschap ‘Ik doneer graag geld aan jullie vereniging’ als onderwerp genereert. Ons mailtje bleef voorlopig echter onbeantwoord.

Ludiek

Wie de online stemtest invult, stelt al snel vast dat het om een ludieke actie gaat. Deelnemers moeten er immers ‘akkoord’ of ‘niet akkoord’ kiezen bij stellingen als ‘de coke in Brugge is te duur geworden‘, ‘aan de vrouwen hun gat kunnen foefelen is een meerwaarde voor een burgemeester‘ en ‘de Zehbi’s verdienen subsidies, anders is er toch niks te doen aan het station‘.

De homepage van de Brugse stemtest.
De homepage van de Brugse stemtest.© GF

En ook het resultaat van de stemtest valt niet ernstig te nemen. Wij worden bijvoorbeeld geadviseerd om voor de partij van Puigdemont te stemmen, want ‘Brugge zit toch al vol Catalanen.’ Een tweede poging stuurt ons dan weer naar het ‘Vlaams Blok’.

Wie toch eens een poging wil wagen, kan dus terecht op www.debrugsestemtest.com.

(TV)