Davy Nys volgt vader Ivan op bij Gemeentebelangen in Zwevegem

Redactie KW

Open VLD en enkele onafhankelijke kandidaten trekken weer samen naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘Gemeentebelangen Zwevegem’ of kortweg GBZ. Lijsttrekker is advocaat Marc Doutreluingne uit Sint-Denijs, die al van in 1982 in de gemeenteraad zetelt. Zwevegemnaar Antoon D’Haene zal als uittredend raadslid de lijst duwen.

Bij de verkiezingen in 2006 haalde Gemeentebelangen vijf zitjes in de gemeenteraad. Volgens lijsttrekker Marc Douterluingne is het de bedoeling om nu met een aantrekkelijke en evenwichtige lijst beter te scoren.

Yvan Nys staat niet meer op de lijst. “Ik ben reeds in de Zwevegemse politiek actief sinds 1982. Na 30 jaar wil ik de fakkel doorgeven aan mijn zoon Davy en zo de jeugd aan bod laten komen op verkiesbare plaatsen.”

Met zijn 77 jaar is Gerard Amelynck dan weer de ouderdomsdeken van de lijst.

De volledige lijst kon men nog niet bekend maken, enkele klemtonen van het programma wel. Zo wil men o.a. geen verhoging van de gemeentebelastingen, de herziening van het RUP Gemeentepark en echte herwaardering van de deelgemeenten en hun lokale economie.

(GV, foto GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier