Davy Claerhout (N-VA) geeft onverwacht zijn ontslag op gemeenteraad Ingelmunster

Raadslid Yves Vercruysse (links) schrok toen hij dat hoorde zeggen uit de mond van Davy. Dorine Behaeghe (N-VA) was er wel van op de hoogte. © FODI
Redactie KW

De N-VA’er kan de politiek niet langer combineren met een nieuwe professionele uitdaging.

Dinsdagavond kwam de gemeenteraad bijeen in Ingelmunster. Op het einde van de raadszitting vroeg Davy Claerhout uit de Hinnebilkstraat – die een beetje later was gearriveerd – het woord. Hij verontschuldigde zich voor zijn vertraging deze avond, maar hij kwam van Zurich. “Ik kreeg een nieuwe uitdaging in mijn professionele carrière, waardoor ik op internationaal vlak veel aan het reizen ben. Daarom was ik nu ook te laat. In dat kader wil ik –met spijt in het hart- mijn ontslag aanbieden in deze gemeenteraad. Politiek is in de toekomst niet meer combineerbaar met de reizen die ik moet doen.”

Constructieve debat

“Ik zal mijn ontslag eveneens schriftelijk doen naar de voorzitter en secretaris van de gemeenteraad. Ik dank onze N-VA fractie voor de kans en de uitdaging die ik heb gekregen. Ik heb mij geamuseerd, ik mocht leuke dingen doen en ik denk dat ik iets kon bijdragen in wat deze gemeente in de voorbije vijf à zes jaar deed. Ook dank aan de volledige gemeenteraad en de andere fracties voor het dikwijls heel constructieve debat en voor het nog meer constructieve verhaal na de gemeenteraad, waardoor duidelijk is dat de gemeente wordt geleid door politiek maar dat vriendschap ook telt. Ook succes aan mijn opvolgster die in de volgende raad wordt geïnstalleerd. Dank aan iedere en succes toegewenst naar de volgende legislatuur toe met het behaalde resultaat.”

Een fles whisky en bloemen voor de afscheidnemende Davy Claerhout met v.l.n.r. zijn trouwe kern van N-VA : Dorine Behaeghe, Chris Beyaert, Christine Tanghe, Dirk Debaere (voorzitter gemeenteraad), Davy Claerhout, Nadine Verheye (schepen), Tom Wylin (voorzitter N-VA Ingelmunster) en Jan Rosseel.
Een fles whisky en bloemen voor de afscheidnemende Davy Claerhout met v.l.n.r. zijn trouwe kern van N-VA : Dorine Behaeghe, Chris Beyaert, Christine Tanghe, Dirk Debaere (voorzitter gemeenteraad), Davy Claerhout, Nadine Verheye (schepen), Tom Wylin (voorzitter N-VA Ingelmunster) en Jan Rosseel.© FODI

Het raadslid was wat emotioneel toen hij zijn korte toespraak hield. Hij werd bedankt door burgemeester Kurt Windels. Jan Defreyne (CD&V-oppositie) sprak ook een dankjewel uit. Davy Claerhout zetelde sinds januari 2013 voor de N-VA in de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door Carine Geldhof (De Brug).

(PADI)