Danny Damman neemt ontslag uit Torhoutse gemeenteraad

Danny Damman © Johan Sabbe
Redactie KW

Danny Damman heeft zijn ontslag ingediend als gemeenteraadslid van Torhout en lid van het plaatselijke SP.A-bestuur. Hij kon zich naar eigen zeggen niet meer vinden in de koers die de Torhoutse partijafdeling voer en is nooit voorstander geweest van het kartel met Groen.

In de gemeenteraad bestaat de oppositiefractie SP.A/Groen uit zes leden : twee van Groen en vier van SP.A, waaronder Danny Damman. Maar nu zet de 52-jarige Torhoutenaar dus een punt achter zijn politieke loopbaan.

Gestart bij partij Welzijn

Danny Damman nam in 2000 aan de gemeenteraadsverkiezingen deel als lid van de toenmalige partij Welzijn. Hij werd niet verkozen en stapte in 2005 over naar SP.A.

Hij is voor die partij gemeenteraadslid geweest van 2007 tot en met 2012. Na de verkiezingen van eind 2012, waarin hij naast een gemeenteraadszitje greep, werd hij begin 2013 OCMW-raadslid voor SP.A, maar kwam in september van dat jaar weer in de gemeenteraad in opvolging van Sofie Van Loock, die naar andere oorden vertrok. Hij voelde zich echter niet in zijn sas in het kartel SP.A/Groen.

Breuk na gemeenteraadszitting

Een tijdje geleden werd het SP.A-partijbestuur herschikt – na het afscheid van kopstuk Dalila Douifi – en kreeg Danny het nog moeilijker met de werking van zijn partij. Na de gemeenteraadszitting van vorige week maandag, die hij in extremis niet bijwoonde, nam hij het besluit om op te stappen en met de politiek te breken.

De SP.A-afdeling moet nog beslissen wie er hem als gemeenteraadslid zal opvolgen. Het kan nog even duren alvorens de knoop wordt doorgehakt.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier